"Den grusomme giften"

Før da jeg var liten var vi heldige hvis vi i det hele tatt fikk brus. Vi fikk til nøds saft. Hvis jeg ikke husker feil så fikk vi brus ved spesielle anledninger, som ved bursdager, jul og kanskje en lørdag innimellom. Da jeg ble mer ungdom så kjøpte jeg brus for mine egne lommepenger, men det var ikke sånn at jeg drakk det opp på en time liksom, nei, da nøt jeg den flaska hele kvelden.

Det er kanskje ikke så rart da at brus var brus for meg da jeg var ungdom Jeg kjendte ikke forskjell på pepsi, cola eller cola light på den tiden, og da pepsi max ble så populært skjønte jeg liksom ikke hvorfor vi trengte det på markedet. Venninnene mine begynte å bli helt avhengige av den pepsi maxen (de er det den dag i dag...) og jeg husker at jeg lo litt av dem. Jeg tenkte at det går vel ann å begrense seg vel? Den ene venninna mi fortalte så åpenhjertig at hun til og med stod opp på natten for å drikke denne maxen, off at det går ann tenkte jeg!

Men noen år gikk og jeg ble litt påvirket, det var jo sånn sett bare pepsi max som ble servert rundt om i vennekretsen min også da, ikke at jeg skylder på dem. Men det ble min avhengighet. Plutselig måtte jeg også ta meg et glass hvis jeg våknet på natten. Plutselig satt jeg der med mitt femte (!!) glass den kvelden, og plutselig fikk jeg migrene hvis det hadde gått et døgn uten!

Da min mamma i fjor sommer kuttet ut røyken var det et under i seg selv. Jeg må innrømme at jeg ALDRI trodde hun skulle klare det etter å ha røykt i over 50 år! Og da det hadde gått noen dager for henne uten denne her røyken så ble jeg enda mere redd for at hun skulle begynne igjen. Jeg husker det som om det var i går, jeg satt ved siden av min søster i sofaen hjemme hos mamma. Mamma satt i den andre sofaen ved siden av. Og mamma sa: "Ja, nå har jeg klart å slutte å røyke, nå bør du klare å slutte med denne "giften" din (pepsi max)!! Jeg smilte bare, så sier min søster: "Ja, Maria, når mamma har vært røykefri i et halvt år så må du slutte med maxen!" Ja så satt de der, mamma og min søster May Linn og la planer for meg og den "grusomme giften". Det ble planlagt at jeg skulle drikke mitt siste glass 1 januar, og at 2 januar skulle bli min første dag uten. Jeg smilte og lo litt der jeg satt, jeg nikket og sa at: "Ja, det burde jeg vel klare..." Jeg husker at jeg tenkte at det var så lenge til at når vi først kom til den dagen så hadde mamma og May Linn forlengst glemt avtalen ut.. MEN NEIDA!! Denne avtalen ble jeg minnet på hele tiden.

Ja, så nå har mamma vært røykefri i snart 8 mnd. og jeg har vært max-fri i snat 2 mnd. STERKT eller hva??

Jeg hadde skikkelig migrene de første dagene, så gikk det over til normal hodepine til murring i hodet. I overgangen drakk jeg litt kaffi og cola. Men den dag i dag har jeg ikke hodepine i det hele tatt (det skulle vel bare mangle...). Det værste av alt er at jeg ikke kjenner meg noe mer sunnere i kroppen og jeg hadde tidenes værste (svine)influensa for noen uker siden. Kanskje jeg kan si at jeg ikke har vært like mye plaget med migrene som før. Jeg håper i lengden at jeg blir kvitt migrenen min med å kutte ut maxen.

Jaja, noen laster må man vel ha, men den maxen er jo "gift" som min mamma kaller det. Hvis du vil vite mer om hvorfor hun mener det så kan du søke opp ordet "aspertam" i google....

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits