Jeg trenger tips og råd!!!

Jeg vurderer sterkt å legge Iselin i sprinkelsengen igjen. Hun sover i vanlig seng, og i det siste har hun vært vanskelig å legge. Hun kommer tuslende ut ifra rommet mange ganger i løpet av kvelden til min store frustrasjon! Kvelden har blitt litt hellig for meg etter jeg fikk barn, det er en tid for å slappe av, gjøre mine ting og nyte timene før jeg skal legge meg selv. Og når hun da bruker 1-2 time(r) på å tulle kjenner jeg at det koker inni meg! Jeg har lukket døren tidligere, det likte hun ikke, så det funket en liten periode til hun lærte seg å åpne døren selv....

 

Hva skal jeg gjøre?? Noen som har noen gode tips??

Hilsen en frustrert mamma

(bildet er funnet på google)

9 kommentarer

Skade Vikinghulder

25.04.2012 kl.21:49

Hvor gammel er hun? Min erfaring er at det ikke tar så lang tid å lære dem å holde seg i senga si sålenge man er helt konsekvent og holder på så lenge det trengs... Har selv 2 unger, og kjenner godt til hellige kvelder hehe. Men tilbake til sprinkelsenga er et skritt tilbake, og det er kanskje bare å utsette problemet? Jeg ville nok bare holdt meg til et fast leggerituale, og så gå og legge henne tilbake i sengen uten noe særlig oppmerksomhet hvis hun står opp igjen, så rolig og bestemt som mulig. Hvis du får slukket lyset og lukket døra også, så er jo det best - slik at det også blir en vane. Om det så tar 20 ganger i 20 dager, så gir det seg jo til slutt. Kanskje det bare tar et par dager før hun finner ut at det ikke er noe vits å stå opp? Lykke til og hold ut :)

26.04.2012 kl.21:09

Jeg tror heller ikke det nytter å legge henne i sprinkelseng igjen, for den klarer hun sikkert å klatre over nå. Min gutt var ikke 2 år engang når han fant ut at det gikk an ;) Det er viktig å være konsekvent ja, ikke godta at hun kommer ut. Vær streng med henne. Hvordan er det når mannen din legger henne? En annen ting det går an å prøve, er å ta ting fra henne som hun har i senga si, og si at hun får det tilbake hvis hun ligger fint.. Eller si at hvis hun ligger stille, så kommer du snart tilbake . Er en vanskelig periode det der, vi brukte 2-3 timer på å legge minstemann i ferien i fjor etter at han begynte å klatre over.. Men det går seg til etter hvert, men forstår veldig godt at du er frustrert! Lykke til!

Maria Rebeccas verden

26.04.2012 kl.22:46

Anonym: Hun er helt lik når pappaen legger henne. Men takk for tips, og godt å lese at andre har hatt det på samme måte, og at det går bedre etterhvert :)

Maria Rebeccas verden

26.04.2012 kl.22:48

Skade Vikinghulder: Hun er snart 3 år... Men godt å lese at andre har hatt det på samme måte før og at det vil gå bedre.. Takk for tips!

Viktoria

30.04.2012 kl.21:17

Du kan jo prøve å snu dørhåndtaket oppover, altså feil vei. Da er det vanskeligere for barn å nå opp + at de ikke skjønner hvilken vei de må dra for å få åpnet døra....

Ellen

02.05.2012 kl.23:40

Heisan Maria =)

Det som funket her i huset var og er å bære/leie han tilbake til senga uten noe "oppmerksomhet" og gjenta leggingen gang på gang... Etter noen kvelder sånn så går leggingen som smurt igjen. (hos oss i alle fall..)

Maria Rebeccas verden

03.05.2012 kl.01:08

Ellen: Tusen takk Ellen, vi har begynt med dette... Funker noen dager, andre dager tror hun det er en slags lek... Utrolig irriterende :)

03.05.2012 kl.22:44

Sover hun på dagen ennå? Hvis ja, prøv å kutte det ut....

Maria Rebeccas verden

03.05.2012 kl.22:47

Anonym: Nei, hun har sluttet med det for lenge siden, men innimellom så sovner hun på sofaen eller i bilen. Men det er sjeldent...

Skriv en ny kommentar

hits